Order

Select a store

You haven't ordered anything yet

.

Chicken nuggets bestellen bij New York Pizza

Bij New York Pizza kun je niet alleen terecht voor heerlijke pizza’s, ook de typisch Amerikaanse side dish heeft bij ons zijn plek. Fingerfood doet het dan steevast erg goed en uitzonderlijk populair zijn natuurlijk de chicken nuggets. Ze zijn uitstekend als tussendoortje voor onderweg en nog beter als extra bij je pizza of pasta. Je kunt onze kipnuggets bestellen per 6, 12 of 20 en laten vergezellen van een lekkere dipsaus naar keuze.

Benieuwd naar welke side dishes je nog meer kunt bestellen? Bekijk hier onze andere heerlijke bijgerechten.

Wat is een kip nugget?

Een chicken nugget of kipnugget wordt gemaakt door kippenvlees te paneren met broodkruimels of beslag. De gepaneerde kip gaat vervolgens door onze oven, wat zorgt voor heerlijke knapperige kipnuggets.

Waar komen chicken nuggets vandaan?

De kipnugget is in de jaren 1950 uitgevonden door de Amerikaan Robert C. Baker, een hoogleraar voedingsleer aan de Cornell University. Merkwaardig genoeg is de uitvinding zo dus ook gepubliceerd als niet-geoctrooieerd academisch werk. De eerste chicken nugget stond bekend als "Chicken Crispy" en werd gemaakt uit een hapklaar stuk kippenvlees dat eerst gepaneerd werd met beslag en vervolgens gefrituurd. Dr. Baker en zijn team bedachten daarbij verschillende innovaties, waardoor het mogelijk werd om de kipnugget in alle mogelijke vormen te laten verschijnen.

De chicken nugget als technische springplank

Je zou het niet verwachten, maar dankzij de vindingen van Dr. Baker heeft de kip nugget heel wat technische vooruitgang gecreëerd in de behandeling van vlees door de vleesindustrie. Ten tijde van de uitvinding van de nugget ondervonden vleesverwerkers namelijk heel wat problemen om gemalen vleesproducten samen te houden zonder schil, laat staan om ze ook nog eens te frituren, laat staan (bevroren) bewaren. Met zijn Chicken Crispies wisten Dr. Baker en zijn team beide problemen in dezelfde moeite op te lossen. Het eerste probleem werd aangepakt door het vlees te coaten met azijn, zout, granen en melkpoeder; het tweede via een beslag op basis van eieren en graan. De coating houdt de pastei samen, terwijl het beslag frituren en bewaring toelaat.

Je kip nuggets online bestellen bij New York Pizza

Bestel nu bij één van onze New York Pizza filialen en geniet binnen no-time van je favoriete kip nuggets. Je plaatst je bestelling makkelijk en snel via onze website, app of telefonisch. We gaan direct aan de slag en komen je bestelling zo snel en veilig mogelijk bij je bezorgen. Ga jij voor een portie van 6, 12 of 20 met mayonaise, sweet chili, knoflook of barbecuesaus?

0