Order

Select a store

You haven't ordered anything yet

Wat drink je bij pizza?

Een echte pizza-night is niet compleet zonder lekkere drankjes. Want of je nou dorst hebt puur omdat het vrijdagavond is, of omdat je het maximale wil halen uit je cheat-day, een drankje maakt je pizza compleet. Dus, wat mag het zijn? 

Wat drinken Italianen bij pizza? 

Iedereen kent wel de beelden van Italië; een gezellige tafel met daarop een heerlijke pizza en een mooi glas rode wijn. Zoals het hoort toch? WRONG! Pizza is een streetfood in Italië, dus voor mensen die jong en hip zijn. Toen de echte pizza trend begon, in de jaren 50 en 60, werd het gedronken met een drankje dat hip was. En dat was toen cola of bier! Laat niemand je dus ooit meer wijs maken dat een biertje bij je pizza een schande is. 

Welke wijn past bij pizza? 

Wil je toch de regels breken? Of vind je wijn nou net wat romantischer bij een pizza-night voor twee? Dan zijn er zeker wel opties voor een goede wijn. Je kan het simpel houden door bij pizza’s met lichte smaken, zoals groenten, geitenkaas of vis, een witte wijn te drinken. Probeer eens een Pinot Grigio. Pizza met wat vollere smaken, zoals ham, salami, of spek gaan het beste samen met een glas rode wijn. Probeer dan eens een Montepulciano of Chianti. 

Cocktails voor bij pizza’s - Party time! 

Pizza’s zijn ideaal voor een gezellige avond als je iets te vieren hebt. Deel ze en drink er een cocktail bij. Hier zijn twee cocktails die goed bij pizza passen! 

 

Negroni.

Dit is een Italiaanse cocktail die heel goed smaakt bij simpele pizza’s zoals de margherita. Roer even hoeveelheden gin, Campari en een zoete vermout (bijvoorbeeld martini) bij elkaar. (Niet schudden!) Schenk het daarna over wat ijsblokjes en geniet! 

 

Aperol Spritz.

Onderhand een bekende klassieker. Vast omdat je er het instant Italië-gevoel van krijgt. Vul een glas met ijsblokjes en schenk daarover een voor een: 3 delen prosecco, 2 delen Aperol en 1 deel bruiswater. Roer het kort door en voeg een schijfje sinaasappel toe als finishing touch! 

Light drankjes om je pizza te compenseren

Is je guilty pleasure echt een beetje guilty geworden? Maak je geen zorgen! Een pizza is eigenlijk een best goed gebalanceerde maaltijd (als je er ook groenten op doet). Je hoeft je dus niet super schuldig te voelen na het eten van een pizza. Wil je toch de extra calorieën van bier, wijn of een cocktail links laten liggen? Kies dan cola zero, dan ben je net zo hip als met een biertje. Maar eerlijk is eerlijk; je compenseert het beste met gewoon of bruisend water. You go fitgirl (of boy)! 

 

Meer blogs lezen?

Vegetarische pizza's met watertandende toppings

Pizzasessie met je collega's?

De lekkerste, beste en gezondste pizza toppings

Of bezoek onze Blog pagina voor nog meer blogs!

 

0