Bestelling

Selecteer een vestiging

Je hebt nog niets besteld


Waar moet je op letten bij een gezonde pizza?

Eerlijk is eerlijk, nét zo voedzaam als een gestoomd broccolisoepje of een spinazieshake zal ook een gezonde pizza niet snel worden. En dat hoeft ook niet, natuurlijk. Toch kunnen ook pizza’s een stuk gezonder. Healthy varianten zijn al een tijdje een ware hype. Het geheim? Groenten on top én in de bodem.

Welke pizza is het gezondst?

Populaire pizzatoppings als salami, kaas en olijfolie bevatten vrij veel calorieën. Lekker, hoor. Daar niet van. Maar deze ingrediënten staan niet bovenaan de Sonja-lijstjes of die van Weight Watchers. Het gezondst is een pizza zonder vet vlees en een veelvoud aan druipende kazen. Zo zijn vegetarische pizza’s bijvoorbeeld bijna altijd lager in calorieën. Denk aan varianten met paprika, champignons, tomaat en artisjok. Toch zin in vlees of vis? Ga dan voor een pizza met kip of tonijn. Dan ben je wat betreft calorieën ook beter af en krijg je toch die extra eiwitten binnen.

Started from the bottom: een gezonde pizzabodem

De meeste pizzabodems zijn niet supergezond. Dat komt vooral door een te veel aan zout en de toevoeging van suiker. Daarnaast wordt het deeg vaak gemaakt met wit meel in plaats van volkorenmeel. Hierdoor zijn nuttige voedingsstoffen waar je lichaam nog iets aan heeft er al uit. Wil je een gezondere pizza? Dan is een dunne bodem of een bodem met daarin groenten verwerkt de oplossing.

Bloemkoolbodem bevat minder calorieën

Groenten, dus. Niet voor niets dat de bloemkoolbodem een echte trend is in pizzaland. Het is én lekker én een stuk gezonder. Doordat een deel van het deeg wordt vervangen door bloemkool, scheelt het vaak ook nog eens op de calorieënteller. Zo kan een pizza met bloemkoolbodem al snel zo’n derde minder aan calorieën bevatten. Inmiddels zijn de bloemkoolbodems via de foodieblogs in de schappen van de supermarkt beland. En goed nieuws… Als eerste van Nederland bezorgt New York Pizza haar pizza’s nu ook met bloemkoolbodem. Heb jij ‘m al geproefd?

Voordelen van de New York Pizza bloemkoolbodem

✔ 37% bloemkool 

✔ Minder calorieën

✔ Minder zout

✔ Meer vezels

Nieuwsgierig naar onze opties? Bekijk hier ons menu.

Meer blogs lezen?

Of bezoek onze Blog pagina voor nog meer blogs!