Order

Select a store

You haven't ordered anything yet


Gezonde pizza's: waar kun je allemaal op letten?

Eerlijk is eerlijk, nét zo voedzaam als een gestoomd broccolisoepje of een spinazie shake zal  een gezonde pizza niet worden. En dat hoeft ook niet, natuurlijk. Toch kunnen ook pizza’s een stuk gezonder. Healthy varianten zijn al een tijdje een ware hype. Het geheim? Groenten on top én in de bodem.

Kies voor een gezonde pizzasaus

Een kant en klare pizzasaus bevat vaak veel zout en suiker. Iets wat absoluut niet nodig is. Voor een gezonde pizzasaus kun je het beste zelf een pizzasaus maken met verse tomaten van de groenteboer en zonder extra toevoegingen.

Kies ervoor om je pizza's te beleggen met gezonde (vegetarische/vegan) toppings

Populaire pizzatoppings als salami, kaas en olijfolie bevatten vrij veel calorieën. Lekker, hoor. Daar niet van. Maar deze ingrediënten staan niet bovenaan de Sonja-lijstjes of die van Weight Watchers. Het gezondst is een pizza met groenten of maak een bewuste keuze in onze bodems. Zo zijn vegetarische pizza’s bijvoorbeeld bijna altijd lager in calorieën. Denk aan varianten met paprika, champignons, tomaat en artisjok. Toch zin in vlees of vis? Ga dan voor een pizza met kip of tonijn. Dan ben je wat betreft calorieën ook beter af en krijg je toch die extra eiwitten binnen.

Kies als basis een groentebodem voor je pizza met extra groenten

Wil je een gezondere pizza? Dan is een dunne bodem of een bodem met daarin groenten verwerkt de oplossing. Ga bijvoorbeeld voor de bloemkoolbodem.

Een bloemkoolpizza bodem: een gezonde keuze en bevat minder calorieën

Groenten, dus. Niet voor niets dat de bloemkoolbodem een echte trend is in pizzaland. Het is én lekker én een stuk gezonder. Omdat een deel van het deeg wordt vervangen door bloemkool, scheelt het vaak ook nog eens op de calorieënteller. Zo kan een pizza met bloemkoolbodem al snel zo’n derde minder aan calorieën bevatten! Inmiddels zijn de bloemkoolbodems via de foodieblogs in de schappen van de supermarkt beland. En goed nieuws… Als eerste van Nederland bezorgt New York Pizza haar pizza’s ook met bloemkoolbodem. Heb jij ‘m al geproefd?

Voordelen van de New York Pizza bloemkoolbodem

✔ 37% bloemkool 

✔ Minder calorieën

✔ Minder zout

✔ Meer vezels

Nieuwsgierig naar onze opties? Bekijk hier ons menu.

Bestel nu een magere pizza bij New York Pizza

Bestel nu je favoriete gezonde pizza bij New York Pizza en we staan binnen no-time voor je deur met je bestelling. Bestellen doe je gemakkelijk en snel online, de rest regelen wij. Bon appetit!

Bestel nu

 

Meer blogs lezen?

Of bezoek onze Blog pagina voor nog meer blogs!

0