Order

Select a store

You haven't ordered anything yet

Halloween pizza's

Monsters, spoken en pompoenen. Dit zullen waarschijnlijk één van de eerste dingen zijn die in je opkomen wanneer je denkt aan Halloween. Deze feestdag, overgewaaid uit Amerika, wordt elk jaar gevierd op 31 oktober. Daar horen natuurlijk Halloween tradities en Halloween gerechten bij - en zelfs Halloween pizza’s. In dit artikel vertellen wij je alles wat je daarover wil weten zodat jij dit jaar jouw vrienden met Halloween kan verrassen!

 

Iets lekkers vangen met Trick-or-Treat

Tijdens Halloween gaan kinderen, verkleed als spook, heks of een ander eng wezen, langs de deuren om lekkers op te halen. Bij iedere deur waar een uitgeholde pompoen staat bellen de kinderen aan en roepen ‘Trick-or-Treat!’. De jongeren en volwassenen zullen dit niet meer zo snel doen, maar ook voor deze groep kan Halloween een leuke feestdag zijn. We hebben twee leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet die je met vrienden kan ondernemen tijdens Halloween.

1. Halloween pompoen uitsnijden

Snijd een pompoen uit zodat het een echte Halloween pompoen wordt. Haal wat pompoenen bij het tuincentrum, bel je vrienden op, zet wat Halloween eten en drinken klaar en jullie gezellige avond kan beginnen! Heb je nou geen idee hoe het uitsnijden van een pompoen in zijn werk gaat? Geen probleem, op internet staan genoeg filmpjes waarin wordt uitgelegd hoe je dit het beste kan doen.

2. Geef een Halloween Party

Bij een feestdag hoort natuurlijk een feest. Hoe leuk is het om deze griezelige dag af te sluiten met een echte Halloween Party. De voorpret begint al bij het maken van de uitnodigingen en het kopen van de versiering. Vergeet ook niet een goede verkleed outfit te verzinnen. Bij deze Halloween Party horen natuurlijk ook Halloween gerechten, zoals Halloween pizza’s. Ben je benieuwd naar deze Halloween gerechten? Lees dan even verder.

 

Halloween gerechten 

Wanneer je vrienden over de vloer krijgt tijdens Halloween is het leuk wanneer ook het eten in Halloween thema is. Er zijn oneindig veel mogelijkheden voor Halloween eten maar om het je wat gemakkelijker te maken geven we je hieronder wat ideeën welk van verschillende Halloween gerechten die je jouw vrienden kan voorschotelen.

1. Gevulde Halloween paprika’s

Hiervoor heb je paprika’s, gehakt, champignons, tomatenpuree, maïs, ui en kaas nodig. De paprika’s hol je uit en snijd er een Halloween pompoen gezicht in. Daarna bak je de overgebleven paprika, het gehakt, champignons en ui in de pan en meng het met de tomatenpuree en mais. Gooi het mengsel in de uitgeholde paprika’s en strooi er wat kaas overheen. Na ongeveer 25 minuten in de oven op 200 graden is jouw Halloween eten klaar!

2. Halloween Mummie pizza’s

We zouden New York Pizza niet zijn als we het niet ook gingen hebben over pizza’s. Halloween pizza’s wel te verstaan. Voor echte Halloween pizza’s is een Margherita als basis altijd een goede keus. Deze kun je op verschillende manieren beleggen zodat de pizza helemaal in het Halloween thema is. Een voorbeeld hiervan is een spooky pizza. Hierbij neem je de Margherita als basis en deze beleg je met zes spookjes die je vormt van plakjes mozzarella. Van zwarte olijven snijd je ogen en en neus en zo heb je een echte Halloween pizza! Je kunt ook een mummie pizza maken door je pizza te beleggen met stroken mozzerella. Laat alleen de ogen van olijven vrij en voilà!

Halloween pizza toppings

Niet alleen kan je mozzarella gebruiken op de Halloween pizza’s. Ook pompoen, aubergine, groene paprika en salami zijn voorbeelden van toppings die je op jouw Halloween pizza’s kunt doen. Al deze kleuren hebben namelijk een symbolische betekenis die te maken hebben met Halloween. Zo is de kleur oranje van pompoenen en herfst, is paars de kleur van de nacht en het bovennatuurlijke, denken mensen bij groen aan monsters en bij rood aan bloed, vuur en het kwaad. Met deze informatie zul je de lekkerste Halloween pizza’s maken én kun je je vrienden nog wat leren over de symboliek van de kleuren op de Halloween pizza’s. ;)

3. Broodje afgehakte (knakworst)vinger

Tot slot een laatste griezelig Halloween gerecht: een broodje vinger. Nee, gelukkig geen echte vinger, maar eentje van knakworst. Voor dit simpele Halloween eten heb je alleen broodjes, knakworst en wat ketchup nodig. Kook de knakworstjes en snijd ze zo dat er ‘nagels’ in te zien zijn. Hierna snijd je er met een mesje twee keer drie sneetjes in. Zowel op 1/3e van de worst als op 2/3e. Deze sneetjes vormen de knokkels van de worst. Snijd de broodjes open, leg de vingers erin en spuit er wat ketchup overheen. Zo is ook jouw laatste Halloween gerecht helemaal af.

 

Hoe vier jij Halloween?

Heb je er al helemaal zin in gekregen en ligt je verkleed outfit klaar? Maak je Halloween dan super feestelijk en makkelijk. Bestel Halloween pizza’s bij New York Pizza, beleg ze met spooky toppings en jouw Halloween avond met vrienden kan beginnen!

 

0