Bestelling

Selecteer een vestiging

Je hebt nog niets besteld


Zo wordt pizzadeeg gemaakt…

Krokant, slap, Italiaans-dun of juist Amerikaans-dik. Honinggoud van kleur of toch heel lichtbruin? Een goede pizzabodem is voor iedereen anders. Maar hoe goed pizzadeeg gemaakt wordt? Dat staat universeel vast. Naast de juiste bloem en olijfolie is vooral tijd een geheim ingrediënt. Want alleen die zal je leren wat écht goed pizzadeeg is.

Wat is het klassieke recept van pizzadeeg?

Pizzadeeg bestaat volgens de traditionele Italiaanse keuken slechts uit een paar ingrediënten. Alles valt of staat natuurlijk met de kwaliteit daarvan. Maar in principe heb je voor klassiek pizzadeeg de volgende ingrediënten nodig:

·      Bloem

·      Water

·      Gist

·      zout

·      Olijfolie

That’s it. De bodem wordt zonder ei, boter en zuivel gemaakt. Daardoor is het klassieke recept zonder iets toe te voegen of weg te laten ook geschikt voor vegans. Tot zover klinkt dit te doen. Maar de meeste mensen gaan de fout in door het deeg niet goed te laten rijzen. Het beste resultaat behaal je als je de geknede bol een nachtje in de koelkast zet. Goed pizzadeeg wordt dus gemaakt met kwalitatieve ingrediënten, tijd en geduld.

Welke bloem is het beste voor pizzadeeg?

Om jezelf bij de eerste hap regelrecht het terras van die ene Toscaanse pizzeria op te slingeren, heb je het juiste soort bloem nodig. Je kunt natuurlijk bloem uit de supermarkt gebruiken. Maar ga je all-in? Koop dan Italiaans 00-meel voor pasta bij een Italiaanse speciaalzaak. Het verschil met gewone bloem uit de supermarkt is het hoge glutengehalte. Dit zorgt uiteindelijk voor de structuur en smaak van die klassieke Italiaanse pizzabodem.

De pizzahype: bloemkoolbodems

Pizza’s met groentebodem zijn hip. De hele groentekraam passeert inmiddels de revue. Van pizzabodems met rode biet en courgette tot varianten met pompoen en pastinaak. Maar de bekendste is toch wel de pizza met bloemkoolbodem. Het voordeel van de groentebodem? Deze bevat én minder calorieën én je krijgt gratis en voor niets een extra portie vitaminen binnen. Een win-win, dus.

Hoe wordt pizzadeeg met bloemkool gemaakt?

Leuk, die bloemkoolhype. Maar welke ingrediënten gaan er precies in deze groentebodem? Je kunt eindeloos variëren met kaassoorten en kruiden, maar de meeste bloemkoolbodems worden gemaakt met de volgende ingrediënten:

 

Voor 1 bloemkoolbodem

-      50 gram meel

-      ½ bloemkool

-      1 ei

-      Oregano

-      Handje kaas

-      Peper en zout

 

Bloemkoolbodem van New York Pizza

Niet zo’n thuischef, maar wel trek in een pizza met bloemkoolbodem? We’ve got your back. Als eerste pizzaketen van Nederland kun je bij New York Pizza alle pizza’s ook op onze bloemkoolbodems bestellen.

Voordelen van bloemkoolbodem van New York Pizza

✔ 37% bloemkool 

✔ Minder calorieën

✔ Minder zout

✔ Meer vezels

Hoe wordt glutenvrij pizzadeeg gemaakt?

De tijden dat je dacht dat gluten een verre eilandengroep ergens in de Indische Oceaan waren, zijn definitief voorbij. Bijna iedere supermarkt verkoopt tegenwoordig glutenvrije crackers, koekjes en meelsoorten. Hoe pizzadeeg zonder gluten wordt gemaakt, is heel simpel. Je vervangt alleen de normale bloem met een variant zonder gluten. Ook de meeste restaurants bieden tegenwoordig glutenvrije pizza’s aan. En niet getreurd, ook bij New York Pizza zijn bijna alle pizza’s met een glutenvrije pizzabodem te bestellen. Buon appetito!

Het geheim van de pizzabakker

Nu zijn we bij New York Pizza niet zo van geheimen en intriges. Maar soms is het ook gewoon leuk als er nog wat te raden valt. En laat dat nou net het geval zijn als het over onze pizzabodem gaat. Want hoe we die precíes bakken? Dat blijft het geheim van New York Pizza ;).

Proef zelf het geheim met een van onze pizzadegen!

Meer blogs lezen?

Échte Italiaanse pizza's geuren kleuren en smaken

7 weetjes over pizza die je laten watertanden

Waar pizza écht vandaan komt...

Of bezoek onze Blog pagina voor nog meer blogs!