Order

Select a store

You haven't ordered anything yet

Welke kaas eet je op je pizza?

Pizza en kaas zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Heerlijk gesmolten kaas op een doughlicious bodem met tomatensaus en andere toppings. Welke kaas eet je op een pizza? Er zijn vele soorten kaas en de een is de ander niet. Wij zetten de lekkerste pizza kazen voor je op een rij. 

Mozzarella

Mozzarella en pizza gaan hand in hand samen. Een kaas van waterbuffel of koemelk die eigenlijk niet op een pizza kan ontbreken. Vaak worden plakken gesneden van een bol mozzarella op de pizza gelegd. 

Goudse kaas

De van oorsprong echte Nederlandse Goudse kaas én één van de bekendste en meest gegeten kaassoorten. Er zullen weinig koelkasten in Nederland zijn, waar je deze kaas niet tegenkomt. Van een plakje op je boterham tot lekker gesmolten op je pizza. Goudse kaas smaakt altijd goed. 

Gorgonzola

Gorgonzola: je houdt ervan of je houdt er niet van. Maar als je van deze blauwe schimmelkaas afkomstig uit Noord-Italië houdt, is het een feestje om ook toe te voegen op je pizza. Heerlijk in combinatie met ham of met heel veel andere soorten kaas. 

Cheddar

De gele tot oranje-gele Cheddar kaas komt van oorsprong uit een Engels dorp. Tegenwoordig wordt Cheddar wereldwijd geproduceerd, zodat iedereen van deze heerlijke, makkelijk smeltende kaas kan genieten. Cheddar wordt veel geserveerd op burgers, maar ook pizza is het een fijne toevoeging. 

Raclette

Bekend van de kaasfondue en een nationaal gerecht in Zwitserland. Maar wist je dat raclette ook heel lekker is op je pizza? Wij hebben niet voor niets de 5 Cheese Pizza met o.a. raclette kaas toegevoegd aan ons assortiment.

Vegan kaas

Waar je vroeger als je veganistisch at geen kaas meer kon eten, kan je nu genieten van vegan kaas. De plantaardige kaas wordt steeds beter en beter. Meestal wordt dit gemaakt met noten, edelgist en (kokos)olie. Perfect om ook als veganist gewoon een pizza met kaas te kunnen eten.

Parmezaanse kaas

Als we in de Italiaanse pizza sferen blijven, komen we al snel uit bij Parmezaanse kaas. Parmezaanse kaas wordt al eeuwenlang volgens hetzelfde recept ambachtelijk door boeren uit het Italiaanse Parma bereid. Dé ultieme raspkaas voeg je als extra toe op je pizza voor de echte Italiaanse smaak.

Tip: kies gesmolten Parmezaans kaas als topping over de pizzarand.

 

Onze kaaspizza’s

Natuurlijk zijn op alle pizza’s kaas te vinden, want een pizza is niet compleet zonder kaas. Maar een aantal van onze pizza’s zijn een en al kaas. Pizza’s die je moet proberen als kaasliefhebber:

  • 4 cheese pizza met crème fraiche, mozzarella, cheddar, Goudse kaas én Gorgonzola.
  • 5 cheese pizza met tomatensaus, raclette, mozzarella, cheddar, Goude kaas, verse peterselie en gesmolten Parmezaanse kaas over de rand. 

 

Meer blogs lezen?

Wat is het verschil tussen een Italiaanse en Amerikaanse pizza?

Waar pizza écht vandaan komt

Zo wordt pizzadeeg gemaakt...

Of bezoek onze Blog pagina voor nog meer blogs!

0