Bestelling

Maak een keuze uit ons uitgebreide assortiment


Pizza! Zo wordt opnieuw opwarmen een koud kunstje

Wat tomaten, pittige salami en kaas. Bergen kaas. Bravo! Het leven kan zo simpel zijn. Totdat je de volgende dag de koude left-overs van je pizza opnieuw gaat opwarmen. Hoe wordt ie weer net zo knapperig als gisteren? New York Pizza test 3 manieren: de
magnetron, oven en koekenpan. Welke verdient de meeste pizzapunten? Dít is volgens ons de lekkerste weg naar Rome.

pizza opwarmen

Snel en slap: pizza opwarmen in de magnetron

Pizzapunten: * * 

Pizza opwarmen in de combimagnetron is een afsnijroute. Snel, dat zeker. Maar het eindresultaat van je margherita, quattro stagioni of peperoni is minder. Door de magnetron verslapt de bodem en gaat er best wat smaak verloren. Kies je toch voor de magnetron? Volg dan de volgende tips voor het beste resultaat.

Zo werkt het:

  1. Leg een stuk keukenpapier op een bord
  2. Plaats de stukken er op. Zorg dat ze goed uit elkaar liggen.
  3. Nu komt het geheime ingrediënt. Zet een half glas water in de magnetron. Check wel even of het glas magnetronbestendig is. Bij ruimtegebrek plaats je het pizzabord boven op het glas. Het water zorgt er voor dat je pizza niet uitdroogt en gelijkmatig opwarmt.
  4. Zet nu je magnetron op half vermogen.
  5. Wacht 1 minuut. Is ie warm? Herhaal dit tot je tevreden bent.

 

Klassiek en langzaam: pizza opwarmen in de oven

Pizzapunten: * * * 

Terug naar de roots. Pizza kómt uit de oven. Je zou denken dat opwarmen in de oven dan ook geen slecht idee is. Deels klopt dat. Toch is pizza opnieuw opwarmen in de oven niet onze favoriet. Het duurt namelijk best lang (± 25 minuten) en uitdroging ligt
op de loer. Kies je toch voor deze methode? Volg dan de onderstaande stappen.

Zo werkt het:

  1. Bedek de onderste bakplaat met aluminiumfolie.
  2. Leg de pizza op de plaat.
  3. Op hoeveel graden je de pizza het beste kunt opwarmen, hangt af van je oven. Wij zetten ‘m op 180°C. Voorverwarmen hoeft niet. De pizza wordt namelijk het lekkerst als ie in hetzelfde tempo als de oven opwarmt.
  4. Wacht ± 25 minuten.
  5. Eetsmakelijk!

 

Snel én krokant: pizza opwarmen in de koekenpan (winnaar!)

Pizzapunten: * * * * * 

Geen boter, geen olie. Gewoon een koekenpan en je pizza. Opwarmen van je pizza gaat namelijk het allerbeste zonder oven of magnetron. De koekenpan is volgens ons de lekkerste manier om je pizza opnieuw op je bord te toveren. Het gaat snel, de bodem blijft krokant en de toppings zijn weer net zo lekker. Sterker nog… je pizza is nu misschien nog wel beter!

Zo werkt het:

  1. Verwarm de koekenpan.
  2. Is ie warm genoeg? Leg dan de pizzapunten erin.
  3. Na zo’n 2 minuten is de bodem krokant.
  4. Voeg nu een beetje (!) water toe. Let op: gulle gevers trekken in dit geval aan het kortste eind. Een paar druppels is echt al genoeg.
  5. Zet het vuur laag. Ruik je ‘m al? De kaas gaat smelten en de toppings warmen geleidelijk op.
  6. Na zo’n 5 minuten is je pizza goed warm en… weer knisperend krokant.
  7. Bon appetito!

 

10 x Italiaans bijspijkeren aan tafel

  1. Mangiare = eten
  2. Buon appetito = eetsmakelijk
  3. Formaggio = kaas
  4. Stagione = seizoen
  5. Pizzaiolo = pizzachef
  6. Prosciutto = ham
  7. Pomodoro = tomaat
  8. Bravo! = goed!
  9. Forno = oven
  10. Basta! = genoeg/stop!