Order

Select a store

You haven't ordered anything yet

Waar komt de pizza Hawaii vandaan?

De pizza Hawaï: een pizza waar veel over te doen is en de pizzaliefhebbers in twee kampen heeft gesplitst. Team ananas en team ananas-op-je-pizza-kan-echt-niet. Maar weet jij eigenlijk waar de pizza Hawaï vandaan komt en wie het bedacht heeft? Wij hebben de antwoorden voor je.

Niet Hawaï, maar Canada

De pizza komt niet, zoals de naam doet vermoeden, uit Hawaï. Ook ananas is niet afkomstig uit Hawaï, maar uit de Zuid-Amerikaanse landen Brazilië, Paraguay en Bolivia. Waar de pizza dan wel is ontstaan? In Canada. De Griekse Sam Panopoulos emigreerde in de jaren 50 naar Canada, begon een restaurant en ging nieuwe gerechten proberen. Hij wilde zoet en hartig met elkaar combineren en daaruit ontstond een pizza met ananas. In eerste instantie waren mensen niet enthousiast, daarom voegde hij ham aan de pizza toe en noemde het de pizza Hawaï.


Pizza met ananas de wereld over

En die ham in combinatie met ananas op de pizza was gelijk een succes. Mensen reageerden enthousiast en al snel ging de pizza Hawaï rond in Canada en de Verenigde Staten. Ondertussen is de pizza Hawaï wereldwijd niet meer weg te denken van menukaarten en uit supermarkten. Alleen Italianen zijn nog unaniem tegenstander van de pizza met ananas. Behalve in toeristische gebieden, zul je daar niet snel een pizza Hawaï op de menukaart treffen.

Favoriet

In Nederland is de pizza Hawaï voor veel mensen wel een favoriet te noemen. In de top 10 van New York Pizza is de pizza met ananas ook hoog te vinden. You love it or you hate it. Trek gekregen in pizza Hawaï? Of nog steeds liever een andere pizza? Bestel snel jouw favoriet!

Meer blogs lezen?

Glutenvrije pizza's

Pizzasessie met collega's

7 weetjes over pizza die je laten watertanden

 

Of bezoek onze Blog pagina voor nog meer blogs!

 

0