Order

Select a store

You haven't ordered anything yet


Pizza snijden: messcherpe tips voor een perfecte verdeling

Of je ‘m nou bestelt of zelf in de oven schuift: veel lekkerder dan verse pizza op je bord wordt het niet. Maar de pizza verdelen in gelijke stukken vraagt eerst nog wel even je aandacht. Voor je het weet is de ene punt berooid en kaal en baadt de ander in een weelde van kaas en salami. Kortom: een slagveld. Moet je niet willen voor jezelf én voor de goede sfeer in huis. Volg daarom deze handige tips om je pizza perfect te snijden.

Het mes: alleen als ‘ie vlijmscherp is

Onder de populairste pizzasnijdmanieren staat het mes toch wel op nummer één. Opties variëren van messen met kartelrandjes tot professionele koksuitvoeringen. Je pizza snijden met een mes is niet per se onze favoriete weg naar Rome. Door de zaagbeweging kunnen de ingrediënten wat sneller blijven kleven aan je mes. 

De pizzaroller: niet zágen, maar rollen

Knoflookpersen, kaasschaven en dunschillers. De uitvinders van al dat fraaie keukenspul verdienen wat ons betreft een lintje. Maar mínstens zo inventief? De pizzasnijder. Dwars door knapperig deeg en gesmolten kaas, rolt de pizzasnijder recht op z’n doel af. Je hoeft er – zoals bij een normaal mes – niet mee heen en weer te zagen. Hierdoor blijven de ingrediënten beter op hun plek liggen.

De schaar: het ondergeschoven kindje (maar hááándig)

Maar… vergeet de messen en pizzasnijders. Niets minder dan een oude, vertrouwde keukenschaar is een van de best bewaarde geheimen als het op pizza snijden (of knippen?) aankomt. Het werkt simpel: til een stukje van de bodem op en begin met knippen. Zo verdeel je de pizza makkelijk in gelijke stukken. Het grootste voordeel van de schaar is dat ingrediënten op hun plek blijven liggen en niet worden verschoven. En iedereen heeft er wel eentje in huis. Hoe groter de schaar, hoe makkelijker het is. En nu doelen we niet direct op grof geschut afkomstig uit een gemiddeld tuinhuisje, maar gewoon op die variant in de keukenla.

Extra tip: Snijd de pizza zodra deze uit de oven komt

Mes, pizzaroller, schaar, liniaal en geodriehoek? Wat je ook gebruikt, pizza snijden gaat het makkelijkst, als ‘ie nét uit de oven of doos komt. Warm en krokant verdeel je de pizza in gelijke stukken. Eenmaal gesneden? Laat ‘m dan nog een paar minuten liggen. Moeilijk, maar je voorkomt ermee dat je je gehemelte en je vingers verbrandt. Beschouw deze laatste tip vooral als een hardnekkig lesje praktijkervaring.

Ook hongerig geworden van deze tips? Bestel nu!

Meer blogs lezen?

Hoe blijft pizza warm bij bezorging?

Hoe wordt pizzadeeg gemaakt?

7 weetjes over pizza die je laten watertanden

Of bezoek onze Blog pagina voor nog meer blogs!

0