Order

Select a store

You haven't ordered anything yet


Pizza! Welke mag je eten tijdens je zwangerschap?

Augurken met chocoladevla, meters zure matten en minstens één raketje per dag. En wel nu. Sommige zwangerschapscravings zijn ronduit bijzonder. Maar ontembare trek in een klassieke quattro formaggi of pizza salami had je waarschijnlijk daarvoor ook al. Welke pizza’s mag je nou wel en niet eten tijdens de zwangerschap? In de volgende gevallen zit je sowieso goed.

Pizza salami en zwanger: geen probleem

Goed nieuws. Pizza salami kun je gewoon eten als je zwanger bent. De oven verhit de worst. Schadelijke bacteriën en parasieten gaan daardoor dood. Bak de pizza volgens de instructies op de doos. Onverhitte salami wordt tijdens de zwangerschap wel afgeraden. In salami zit namelijk veel zout. Een te hoog zoutgehalte in je bloed is niet goed tijdens je zwangerschap. Het is geen probleem om zo nu en dan een pizza salami te eten. Voeg ‘m gewoon niet toe in het rijtje augurk.

Pizza quattro formaggi en zwanger: geen probleem

Ook een pizza quattro formaggi kan gewoon op het menu blijven als je zwanger bent. Net als bij de andere pizza’s, is het belangrijk dat je ‘m lang genoeg in de oven bakt. Meestal is een pizza klaar na ongeveer vijftien tot twintig minuten. Maar check zelf altijd even of de pizza krokant, warm en vooral… gaar is. De ene oven is de andere niet.

Pizza met mozzarella en zwanger: geen probleem

Een pizza mozzarella is veilig om te eten tijdens je zwangerschap. Of je nou bij een traditionele caffetteria in Italië zit, of thuis op je eigen bank. Ook om andere kazen op de pizza hoef je je niet druk te maken als je zwanger bent. Bij verhitting boven de 85 graden overleven de bacteriën niet. Kortom: geniet van die baby in je buik én van de pizza!

Pizza en zwanger: welke pizza’s kan ik eten?

Een pizza met salami, mozzarella of een sappige pizza quattro formaggi zijn dus helemaal oké tijdens de zwangerschap.

Tonijn wordt daarentegen wel afgeraden. Ook wordt het geadviseerd om niet te veel pesto te eten; pesto vind je op onze Caprese pizza. Op de Tuna Treat en Caprese pizza na is dus het hele menu van New York Pizza geschikt voor zwangere vrouwen. Kortom: eet smakelijk en neem nog een extra stuk. Je voedt tenslotte niet alleen je eigen mond. 

Gewoon bestellen dus.

Meer blogs lezen?

Vegetarische pizza's met watertandende toppings

Échte Italiaanse pizza's geuren, kleuren en smaken

7 weetjes over pizza die je laten watertanden

Of bezoek onze Blog pagina voor nog meer blogs!

0