Bestelling

Selecteer een vestiging

Je hebt nog niets besteld


Pizza toppings: inspiratie voor op jouw pizza

Van een pizza met gekarameliseerde kikkererwten tot een pizza met spek en honingsaus. Over smaak valt niet te twisten. Ook al zullen veel Italianen daar héél anders over denken. Traditioneler zijn toppings als mozzarella, ui, tomaat en salami. Benieuwd naar welke populaire, gezonde en vegetarische toppings je allemaal op je pizza kunt doen? Lees het hier!

Welke pizza is het bekendst?

We beginnen met de meest bekende en waarschijnlijk meest bestelde pizza ter wereld. Dat is natuurlijk de Margherita pizza. Welke is jouw favoriet?

Wat is lekker op een pizza? Top 4 populairste ingrediënten voor je pizza ingrediënten lijst

Na het aanbrengen van de eerste laag (saus) is het tijd om je pizza te beleggen met je favoriete toppings. Welke toppings  lekker zijn op pizza? Die vraag beantwoord je toch het beste zelf. Toch is het zo dat een aantal pizza toppings al sinds jaar en dag enorm populair zijn. Bekijk hieronder de populairste pizza toppings van dit moment.

1. Vegetarische/veganistische pizza toppings

- Paprika

- Tomaat

- Champignons

- Kappertjes

- Artisjok

- Courgette

- Aubergine

- (Rode) ui

- Rucola

- Olijven

- Oregano

- Basilicum

- Knoflook

- Spaanse peper

2. Kaas toppings

- Mozzarella

- Goudse kaas

- Parmezaan

- Gorgonzola

- Ricotta

- Geitenkaas

- Pecorino

- Taleggio

5. Vlees toppings

- Salami

- Parmaham

- Pancetta

- Döner

- Shoarma

- Pepperoni

4. Vis toppings

- Ansjovis

- Tonijn

- Sardientjes

- Zalm

- Inktvis

- Mosselen

- Garnalen

Vegetarische pizza toppings ideeën

Op een vegetarische pizza zit geen vlees of vis. Bekende vegetarische pizza’s zijn de margherita, quattro formaggi, marinara en de funghi. Tomaat is op deze klassiekers dé onmisbaar vegetarische topping. Vegetarische pizza toppings bestaan voornamelijk uit veel verschillende soorten veggies waarvan paprika, rode ui, olijf en champignons naast tomaat de bekendste zijn. Populaire kazen op pizza zijn onder andere mozzarella, gorgonzola, geitenkaas, taleggio en pecorino.

Vegan pizza toppings ideeën

Het verschil tussen een vegetarische en vegan pizza is dat op de laatste helemaal geen dierlijke producten zitten, dus ook geen kaas. Wel kun je een vegan pizza beleggen met vegan kaas. Dit is geen echte kaas, maar geloof ons, je gaat het verschil bijna niet proeven. Net als vegetarische pizza bestaat een vegan pizza voornamelijk uit groente. Onze populairste vegan pizza’s zijn: Vegan Shoarma en Vegan Californian Veggie.

Gezonde pizza toppings ideeën

Bij het woord pizza denk je niet meteen aan een gezonde maaltijd. Wil je toch gaan voor een bewuste keuze? Kies dan voor gezonde toppings op je pizza. Denk je aan gezonde pizza toppings, dan kom je al snel op uit op veel verschillende groenten. Pizza’s met veel veggies zijn nét zo lekker als pizza’s met vlees of vis. Het gaat erom hoe en met welke ingrediënten je de pizza maakt. 

Speciale en creatieve toppings combinaties

Van een pizza met mozzarella, tomaat en basilicum zal geen wenkbrauw rijzen. De margherita is dan ook de onbetwiste kapitein van de klassiekers. Ben je op zoek naar meer gewaagde combinatie voor op je pizza? Denk dan aan pizza combinaties met vijgen, creamy bacon of zwarte truffel. Klinkt misschien riskant, maar óóit dachten we dat ook over pizza’s met invloeden uit Hawaï. En wat bleek? Erg lekker! Warme ananas uit de oven was lang zo gek nog niet. 

Stel je eigen pizza samen

Liever niet zelf bakken, maar wel zelf kiezen? Voor alle creatieven en semi-thuiskoks biedt New York Pizza de optie om je eigen pizza samen te stellen. Het werkt als volgt: kies de bodem – dat kan dus ook die met bloemkool zijn – je favoriete toppings en saus. Je pizza wordt royaal bedekt met de door jou gekozen topping. Ga je voor extra kaas, vlees of groenten op je pizza? En wist je dat elke derde topping gratis is?

Maak en bestel hier je eigen pizza

Niet 1, maar 2 toppings 

Kun je niet kiezen voor welke topping je gaat? Geen probleem. Je kunt bij New York Pizza namelijk ook kiezen voor 2 smaken op 1 pizza met de Doubly tasty. Dat is twee keer zo lekker!

Bestel nu je favoriete verse pizza en laat je bestelling bezorgen

Heb je trek gekregen? Dat begrijpen we heel goed. Bestel nu makkelijk en snel je favoriete pizza online bij New York Pizza. Onze pizzabakkers gaan direct met je bestelling aan de slag en binnen no-time staat onze bezorger voor je deur met een versgebakken, warme pizza. Waar wacht je nog op? Bestel nu!

Meer blogs lezen?

7 weetjes over pizza die je laten watertanden

Échte Italiaanse pizza's geuren, kleuren en smaken

Waar pizza écht vandaan komt

Of bezoek onze Blog pagina voor nog meer blogs!

0