Order

Select a store

You haven't ordered anything yet


Het geheim van de pizzakoerier: zó blijft je pizza warm bij bezorging

Haastige spoed? Zelden goed. Tenzij het om de bezorgsnelheid van onze bezorgers gaat. Op straat gaan ze in felgekleurde jassen op brommertjes en – tegenwoordig steeds vaker - elektrische fietsen voorbij. Met dampende maaltijden in grote tassen hebben de bezorgers haast. Altijd haast. Hoe lukt het die bezorgers toch om je pizza altijd warm te houden bij bezorging?

Het geheim: de pizzadoos of de bezorgtas/warmhoudtas?

Je opent de doos en een warme golf aan Italiaanse kruiden, gesmolten kaas en sappige salami zingt ineens mama-mia door de woonkamer. Alsof de pizza zó uit de steenoven op je bord wordt geschoven. Het geheim? Niet het verkeer dat mee- of tegenzit. De temperatuur van je pizza om het moment van arriveren zit ‘m voornamelijk in de mate van isolatie van de pizzadoos. Óók als een zee aan stoplichten op rood springen en alle bruggen besluiten open te gaan.

Goede isolatie: ademenen in de pizzadoos

Een fatsoenlijke pizzadoos is dus goed geïsoleerd. Of ‘ie nou van golfkarton, massief karton of vouwkarton is. De isolatie houdt de warmte van de pizza zo lang mogelijk vast. Kleine ventilatiegaatjes regelen de luchtvochtigheid. Hierdoor blijft de bodem krokant, stevig en knapperig en wordt ‘ie niet slap of sompig. De pizza moet als het ware kunnen ademen in de doos zónder te veel hitte te verliezen. Kortom: een goede pizzadoos houdt de juiste hoeveelheid warmte vast en laat de juiste hoeveelheid stoom gaan.

Meer dan een stukje karton

De doos is dan ook niet zó maar een vluchtig in elkaar geflanst stukje karton. Over het ontwerp is vaak langdurig nagedacht door vakkundige pizzabollebozen. Naast de isolatie bepalen ook de manier waarop de doos is gevouwen en het type materiaal het succes van dat ene cruciale halfuurtje op de brommer of fiets.

Out of the box

Diep turen in een glazen bol, dan zien we misschien wel vliegensvlugge drones je pizza straks warm bezorgen. Wat in ieder geval zeker is, is dat ook de kwaliteit van pizzadozen mee zal veranderen met de tijd. Biomaterialen, nieuwe isolatietechnologie en strakke ontwerpen maken alleen nog maar meer hongerig naar de inhoud. Want alles mag dan wel veranderen, die klassieke margherita en peperoni blijven gewoon hetzelfde.

Dit is ons geheime warmhoudingrediënt…

Alle technieken, trucs en materialen daargelaten. Bij New York Pizza is het deeg namelijk het échte geheime ingrediënt als het op warmhouden van de pizza aankomt. Ons deeg is speciaal ontwikkeld voor delivery en houdt, in combinatie met de saus, de warmte van de pizza goed vast. Maar het geheime recept van het deeg zelf? Dat blijf het geheim van New York Pizza. 

De lekkerste pizza's bestellen en laten bezorgen

Heb je door het lezen ook trek gekregen in een heerlijkem warme pizza, maar heb je geen tijd om deze zelf te maken? Bestel dan nu jouw favoriete pizza en het genieten kan beginnen. Bestellen doe je gemakkelijk en snel online, de rest regelen wij. Bon appetit!

Bestel nu


Meer blogs lezen?

Tips om je pizza perfect te snijden

7 weetjes over pizza die je laten watertanden

Hoe wordt pizzadeeg gemaakt?

Of bezoek onze Blog pagina voor nog meer blogs!

0