Bestelling

Selecteer een vestiging

Je hebt nog niets besteld


Het geheim van de pizzakoerier: zó blijft je pizza warm bij bezorging

Haastige spoed? Zelden goed. Tenzij het om de bezorgsnelheid van de pizzakoerier gaat. Op straat scheuren ze in felgekleurde jassen op brommertjes en – tegenwoordig steeds vaker - elektrische fietsen voorbij. Met dampende maaltijden in grote tassen in de vorm van een gigantische dobbelsteen op de rug, hebben de bezorgers haast. Altijd haast. Hoe cheffen die koeriers het toch om die pizza warm te houden bij bezorging?

Het geheim: de pizzadoos

Je opent de doos en een warme golf aan Italiaanse kruiden, gesmolten kaas en sappige salami zingt ineens mama-mia door de woonkamer. Alsof de pizza zó uit de steenoven op je bord wordt geschoven. Het geheim? Niet het verkeer dat mee- of tegenzit. De temperatuur van je pizza om het moment van arriveren zit ‘m voornamelijk in de mate van isolatie van de pizzadoos. Óók als een zee aan stoplichten op rood springt en alle bruggen besluiten open te gaan.  

Goede isolatie: ademenen in de pizzadoos

Een fatsoenlijke pizzadoos is dus goed geïsoleerd. Of ‘ie nou van golfkarton, massief karton of vouwkarton is. De isolatie houdt de warmte van de pizza zo lang mogelijk vast. Kleine ventilatiegaatjes regelen de luchtvochtigheid. Hierdoor blijft de bodem krokant, stevig en knapperig en wordt ‘ie niet slap of sompig. De pizza moet als het ware kunnen ademen in de doos zónder te veel hitte te verliezen. Kortom: een goede pizzadoos houdt de juiste hoeveelheid warmte vast en laat de juiste hoeveelheid stoom gaan.

Meer dan een stukje karton

De doos is dan ook niet zó maar een vluchtig in elkaar geflanst stukje karton. Over het ontwerp is vaak langdurig nagedacht door vakkundige pizzabollebozen. Naast de isolatie bepalen ook de manier waarop de doos is gevouwen en het type materiaal het succes van dat ene cruciale halfuurtje op de brommer of fiets.

Out of the box

Diep turen in een glazen bol, dan zien we misschien wel vliegensvlugge drones je pizza straks wel warm bij bezorging. Wat in ieder geval zeker is, is dat ook de kwaliteit van pizzadozen mee zal veranderen met de tijd. Biomaterialen, nieuwe isolatietechnologie en strakkere ontwerpen maken alleen nog maar hongeriger naar de inhoud. Want alles mag dan wel veranderen, die klassieke margherita en peperoni blijven gewoon hetzelfde.

Dit is ons geheime warmhoudingrediënt…

Alle technieken, trucs en materialen daargelaten. Bij New York Pizza is het deeg namelijk het échte geheime ingrediënt als het op warmhouden van de pizza aankomt. Deze is speciaal ontwikkeld voor delivery en houdt in combinatie met de saus de warmte van de pizza goed vast. Maar hoe we dat precíes doen? Dat blijft het geheim van New York Pizza ;).

Ook het geheim van New York Pizza proeven? Bestel nu!

Meer blogs lezen?

Tips om je pizza perfect te snijden

7 weetjes over pizza die je laten watertanden

Hoe wordt pizzadeeg gemaakt?

Of bezoek onze Blog pagina voor nog meer blogs!