Order

Select a store

You haven't ordered anything yet

Online brainstorm met collega’s? Organiseer een Pizzasessie!

Online vergaderen is niet meer weg te denken uit ons werkende leven. Alleen zijn niet alle online overleggen en brainstorm even leuk om bij te wonen. Wil jij een brainstorm of overleg organiseren waar iedereen gegarandeerd blij van wordt? Organiseer dan een pizzasessie!

Wat is een pizzasessie?

Een pizzasessie is eigenlijk gewoon nog een woord voor brainstorm of kennissessie. In de sessie deel je ervaringen met elkaar of ga je samen brainstormen over een uitdaging. Dit kan met een paar collega’s, een team of een heel bedrijf. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat er pizza’s aan te pas komen! Je laat namelijk bij elke collega een pizza thuisbezorgen. Omdat de sessie na werktijd is, kan dit mensen motiveren om wat extra uurtje voor de zaak over te hebben. Het kost je als werkgever dus wel wat extra’s maar je krijgt er waardevolle uren van je collega’s voor terug!

Hoe werkt een pizzasessie?

Je kan alle brainstorm- en vergadermethodes toepassen die je wil. Daar zijn natuurlijk geen regels voor. Een duidelijke planning daarentegen is wel belangrijk. Dat betekent dat je collega’s weten hoe lang de sessie ongeveer gaat duren en welke onderwerpen er worden besproken (het is tenslotte hun vrije tijd!). Plan dan ook genoeg tijd in om gezellig samen pizza’s te eten. Omdat bij iedereen afzonderlijk pizza’s worden bezorgd moet je rekening houden met een flexibele agenda.

Hoe organiseer je een pizzasessie?

Natuurlijk moet je brainstorm of overleg voorbereiden, maar laten wij ons nu even focussen op de pizza. Om die goed bij iedereen bezorgd te krijgen vergt natuurlijk wat voorbereiding! Je hebt 2 opties.

Optie 1: Iedereen bestelt zelf

Dit is een manier waarin jij als hoofdorganisator het minste werk hebt. Geef je collega’s een budget mee en laat ze er zelf voor zorgen dat ze die avond een pizza bezorgd krijgen. Geef daarbij dan ook een tijd aan die ze als aflevertijd moeten invullen. Je kunt ze naderhand de kosten laten declareren.

Optie 2: Jij bestelt voor iedereen

Wil je je collega’s verrassen of is het beter als je dit werk uit handen neemt? Dan kan jij ook met een lijst inventariseren welke pizza mensen graag zouden willen. Vraag in die lijst dan ook meteen het juiste adres uit. Een tip voor deze methode is om het aantal soorten pizza’s te beperken. Dan wordt het bestellen voor jou makkelijker. Ook raden we je aan deze methode niet te gebruiken als je groep groter is dan 10 mensen. Dan ben je wel heel lang bezig met bestellen.

 

Meer blogs lezen?

Wat drink je bij je pizza?

7 weetjes over pizza die je laten watertanden

Waar pizza écht vandaan komt...

Of bezoek onze Blog pagina voor nog meer blogs!

0