Order

Select a store

You haven't ordered anything yet

5 redenen om een dag geen vlees te eten

Minder vlees eten. Steeds meer mensen zijn er bewust mee bezig. Jij ook al?

Je hoeft namelijk zeker niet volledig vegetarisch te zijn, om al een impact te maken. Zoals ze zeggen: alle kleine beetjes helpen. 5 redenen om ook een dag geen vlees te eten? Wij hebben ze voor je.

Reden 1. Beter voor het milieu

Eén dag in de week geen vlees eten, heeft al een groot effect op het milieu. Een dag in de week geen vlees eten staat gelijk aan de uitstoot van 1.250 kilometer met de auto rijden. En uit onderzoek van NRC blijkt ook dat één dag geen rundvlees eten, qua hoeveelheid water gelijk staat aan een maand niet douchen. Oftewel; kleine moeite, groot verschil.

Reden 2. Vleesvervangers

Je hoeft helemaal niks te missen als je een dag geen vlees eet en toch graag een maaltijd met ‘vlees’ wilt. De ene na de andere lekkere vleesvangers popt op in de schappen van alle supermarkten. Keuze genoeg voor een vervanger van jouw kipblokjes, spekreepjes of hamburger. Vullend en vol voedingsstoffen.

Reden 3. Voedingsstoffen

“Maar dan kom ik dingen te kort”, nee hoor! Eén dag in de week geen vlees eten is geen probleem. Als je echt vegetarisch gaat eten, moet je wel in de gaten houden dat je voldoende de eiwitten, vitamines en mineralen binnenkrijgt. Maar met een dag per week geen vlees eten, mis je helemaal niks!

Reden 4. Vegetarische en veganistische pizza’s

Bij New York Pizza hebben we de heerlijkste vegetarische en veganistische pizza’s. Wat dacht je van een vegan pizza met een vleesvervanger? Of kies een  vegetarische pizza met vele soorten kaas en groenten, waardoor je het vlees geen seconde mist. Extra gezond doen? Bestel de pizza dan gelijk op een bloemkoolbodem.

Reden 5. Gezondheid

Gemiddeld eten we 750 gram vlees per week, 500 gram per week is volgens het voedingscentrum veel beter voor ons. Te veel vlees en vooral rood en bewerkt vlees kan voor diverse ziektes zorgen. Beter niet te veel dus!

De eerste stap

Lastig om je te houden aan het minder vlees eten? Maak het makkelijker voor jezelf en plan een vaste dag in de week in om geen vlees te eten. Doe bijvoorbeeld mee met de Meatless Monday trend.

En nu ook zo’n zin in een overheerlijke vegetarische pizza? Bestel ‘m snel bij New York Pizza. Eet smakelijk!
 

De overige dagen waarop je wel vlees eet? Onze vleestoppings zijn allemaal van leveranciers die dierenwelzijn net als wij van groot belang vinden. Daarom commiteren wij ons aan het Better Chicken Commitment

Meer blogs lezen?

Vegetarische pizza's met watertandende toppings 

De opmars van de veganistische pizza: zo zit dat... 

Waar moet je op letten bij een gezonde pizza? 

Of bezoek onze Blog pagina voor nog meer blogs!
0