Order

Select a store

You haven't ordered anything yet


De opmars van de veganistische pizza: zo zit dat...

Nog niet zo lang geleden was een pizza zonder kaas als Tom zonder Jerry, als Bonnie zonder Clyde of als Mario zonder Luigi. Maar tijden veranderen. Zo ook de populariteit van geitenwollen sokken, sandalen (combineren is helemáál fantastisch) en veganistische pizza’s. Logisch, want vegan is goed voor de dieren, het milieu en je gezondheid. Daarnaast zijn plantaardige pizza’s nét zo lekker als hun traditionele kompanen!

Pizza zonder kaas

Op een veganistische pizza zit geen vlees, kaas of vis. Voor veel van deze dierlijke producten zijn goede vegetarische - of zelfs veganistische - vervangers op de markt. Maar écht goede vegan kaas? Dat bleef toch lange tijd een obstakel. Tegenwoordig is dat wel anders en worden ook pizza’s steeds vaker belegd zonder kaas. Meestal worden deze pizza’s met een veganistische kaas belegd. Deze lijkt heel erg op de echte. Van fake mozzarella tot ricotta en van nep parmezaan tot gorgonzola.

Hoe wordt de bodem van een veganistische pizza gemaakt?

Goed nieuws: het deeg van pizza’s is volgens traditioneel Italiaans recept veganistisch. De bodem wordt zonder ei, boter en zuivel gemaakt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld pasta bestaat een traditionele pizzabodem uit bloem, water, gist, zout en olijfolie. Wat betreft de bodem zit je als veganist dus sowieso al safe bij New York Pizza.

Voedingswaarden van een veganistische pizza

De voedingswaarden van een veganistische pizza verschillen met die van traditionele pizza’s. Vaak zitten er een stuk minder calorieën in. Kies je voor een pizza met een bloemkoolbodem? Dan daalt het aantal koolhydraten en stijgt de hoeveelheid groente flink. De gezonde(re) bloemkoolbodem van New York Pizza is dan ook een onweerstaanbare win-win.

Waarom is de bloemkoolbodem van New York Pizza een gezonde(re) keuze?

  • Minder calorieën
  • 37% bloemkool
  • Minder zout
  • Meer vezels

Vegan pizza’s van New York Pizza

Ook New York Pizza is fan van veganistische pizza’s! Deze opties staan op ons menu en zijn 100% vegan: nyp.nl/vegan

Meer blogs lezen?

Vegetarische pizza's met watertandende toppings

Waar moet je op letten bij een gezonde pizza?

De lekkerste, beste en gezondste pizza toppings

Of bezoek onze Blog pagina voor nog meer blogs!

0