Order

Select a store

You haven't ordered anything yet


Vegetarische pizza’s: welke opties zijn er?

De vegetarische pizza is in trek. Van traditionele kaas-tomaat-combi’s tot exotische druiven-met-geitenkaas-en-vijgen-varianten. Zelfs de grootste carnivoren zijn tegenwoordig wel te porren voor een goddelijke veggie pizza. Niet voor niets telt het menu van New York Pizza al veel vegetarische pizza’s! Maar, welke heerlijke vega opties zijn er eigenlijk allemaal?

Ingrediënten en toppings op je vegetarische pizza

Van complete groentetuin tot volledige kaasplank. Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of het past wel op een vegetarische pizza. Denk voor de wat traditionele toppings aan champignons, paprika, ui en ananas. New York Pizza belegt haar vegetarische pizza’s met de lekkerste toppings.

Vega of vegan pizza: wat is het verschil?

Op zowel vegetarische als veganistische pizza’s zit geen vlees en ook geen vis. Het verschil tussen een vegan en vega pizza is dat op de laatste wel kaas zit. Vegan pizza’s zijn 100% plantaardig en bevatten geen enkel dierlijk product. Als je dan toch besluit heel graag kaas op je pizza te willen, kies dan voor een vegan kaas. Een pizzabodem is volgens klassiek Italiaans recept sowieso al vegan. Deze bestaat namelijk alleen uit wat bloem, water en gist, een snuf zout en een scheutje olijfolie. Simpel, toch?

Voedingswaarden van een vegetarische pizza

Vaak zitten in vegetarische pizza minder calorieën, dan in een pizza met vette salami of parmaham. Simpelweg komt dit doordat er meer groenten op een vega pizza zitten. Dit maakt een vega pizza dus meestal een gezonde(re) keuze. Omdat op vegan pizza’s geen kaas zit (of juist vegan kaas met lage calorieën), zijn deze vaak nog wat licht verteerbaarder. Wil je minder koolhydraten eten? Kies dan voor een pizza met bloemkoolbodem van New York Pizza. Dan zit je sowieso safe (én lekker).

Hoeveel calorieën zitten er in een vegetarische Margherita pizza?

Dit verschilt natuurlijk per pizza en pizzabodem. De vegetarische pizza die wereldwijd het meest populair is, is de pizza Margherita. Bekijk hier hoeveel calorieën er in onze pizza Margharita zitten.

De lekkerste vegetarische pizza’s van New York Pizza

Genoeg vegetarische pizza’s te kiezen bij New York Pizza. Vind je niet wat je zoekt? Dan kun je bij ons ook gewoon je eigen pizza samenstellen, van bodem en saus tot toppings.

Chef je eigen pizza

De beste pizzabaas ben je uiteindelijk gewoon zelf. Daarom stel je bij New York Pizza gewoon je eigen pizza samen. Jij kiest je favoriete bodem, vegetarische toppings en ingrediënten en onze pizzabakker bakt de pizza van je dromen.

Je favoriete veggie pizza bestellen en laten bezorgen

Heb je door het lezen over al deze pizza’s ook trek gekregen? Bestel dan nu jouw favoriete vegetarische pizza en het genieten kan beginnen. Bestellen doe je gemakkelijk en snel online, de rest regelen wij. Bon appetit!

Bestel nu

Meer blogs lezen?

De opmars van de veganistische pizza: zo zit dat...

Waar moet je op letten bij een gezonde pizza?

De lekkerste, beste en gezondste pizza toppings

Of bezoek onze Blog pagina voor nog meer blogs!

0