Order

Select a store

You haven't ordered anything yet

Wat is het verschil tussen een Italiaanse en Amerikaanse pizza?

Ga jij meestal voor een Amerikaanse pizza of een Italiaanse pizza? Een lastige keuze als je het ons vraagt. Deze twee verschillende pizza’s zijn namelijk allebei heerlijk op hun eigen manier, maar verschillen toch behoorlijk van elkaar. Weet je nog niet precies wat het verschil is tussen de Amerikaanse en de Italiaanse pizza? Lees dan vooral even door!

De Italiaanse pizza

De bodem

De authentieke, Italiaanse pizza kun je in eerste instantie herkennen aan de knapperige, dunne bodem. Zo’n bodem krijg je alleen door het gebruik van een echte houtgestookte oven. Omdat het vuur heel heet wordt is de rand niet egaal bruin, maar kan hij hier en daar wat donkere plekjes bevatten. Dit is een van de kenmerken waaraan je kan zien dat het een échte Italiaanse pizza is!

Saus

Niet alleen de bodem, maar ook de saus wordt met de handgemaakt in Italië. De saus, die gemaakt wordt van vers gepelde tomaten en italiaanse kruiden (en soms ook knoflook), is kenmerkend voor een Italiaanse pizza. Soms zijn er ook pizza’s zonder saus. Die heten dan pizza bianca.

Toppings

De andere ingrediënten, namelijk mozzarella en ham of verse groente mogen natuurlijk niet ontbreken op de échte Italiaanse pizza. Vaak wordt er voor een Italiaanse pizza als topping ook geraspte Parmezaanse kaas of pepperoni gebruikt,maar deze ingrediënten behoren niet tot de originele Italiaanse pizza.

Serveerwijze

Het laatste kenmerk van een authentieke, Italiaanse pizza is de manier waarop hij geserveerd wordt. De pizza wordt in een restaurant niet van tevoren in pizzapunten gesneden maar wordt geserveerd in de originele staat, de manier waarop hij uit de oven komt. Deze pizza vinden wij het lekkerste om te combineren met een ijskoud biertje. Benieuwd welk drinken nog meer lekker is bij je pizza? Lees dan dit artikel.

 

De Amerikaanse pizza

De bodem

De Amerikaanse pizza’s daarentegen zijn net als de meeste Amerikanen: GROOT - in alle opzichten.. De bodem is een stuk zachter én dikker. Bij New York Pizza kan je er zelfs voor kiezen om de rand van de pizza te laten besprenkelen met knoflookolie. Dit maakt de smaakbeleving van jouw pizza nog intenser.

Saus

De saus van de Amerikaanse pizza verschilt niet zoveel in vergelijking met de saus van de Italiaanse pizza. Ook de saus die bij de Amerikaanse variant wordt gebruikt is over het algemeen gemaakt van tomaten. De kruiden kunnen verschillen.

Toppings

Amerikaanse pizza’s zijn groot in alle opzichten - vooral de toppings. Denk kaas, heel veel kaas. Daar staan de Amerikaanse pizza’s voornamelijk om bekend. Maar deze worden ook rijkelijk belegd met vlees. Natuurlijk bestaan er ook vegetarische Amerikaanse pizza’s met diverse groenten erop, maar zo wordt hij in Amerika niet het meest gegeten.

Serveerwijze

Deze overheerlijke, grote pizza’s worden al voorgesneden geserveerd. Gemakkelijk om te delen met vrienden of om in je eentje op te eten tijdens het kijken van een goede serie, american football game of hollywood kaskraker. Enjoy!

 

Heb je trek gekregen?

Er kan super snel een pizza op jouw bord liggen. Bestel makkelijk en snel een pizza bij ons en kies of je voor een New York Style of Italian Style bodem gaat.

 

Meer blogs lezen?

De lekkerste, beste en gezondste pizza toppings

7 weetjes over pizza die je laten watertanden

Het geheim van de pizzakoerier: zó blijft je pizza warm bij bezorging

Of bezoek onze Blog pagina voor nog meer blogs!

 

0