Order

Select a store

You haven't ordered anything yet

Waarom is een pizza rond en een pizzadoos vierkant?

Een ronde pizza in een vierkante doos. Het standaard beeld van een bestelde pizza. Heb jij je wel eens afgevraagd waarom een pizza eigenlijk rond is? En waarom die geleverd wordt in een vierkante doos? Mocht je je dat nog niet eerder hebben afgevraagd, doe je dat nu waarschijnlijk wel. Gelukkig hebben wij hebben de antwoorden voor je. 

Pizza is rond

De ronde vorm van de pizza is al eeuwen geleden ontstaan. Italiaanse deegbakkers draaiden het deeg op hun vinger, zodat er lucht bij kwam en het deeg beter kon rijzen. Door het draaien ontstond automatisch een ronde pizzabodem. Halverwege de jaren 50 werd er ook gestart met het maken van vierkant pizzabodems, hiermee kon namelijk alle ruimte in een oven benut worden. Toch hebben vierkante pizza’s nooit de overhand genomen. Ronde pizza’s zijn makkelijker te maken en geven ons het échte pizza gevoel.  

Vierkante pizzadoos

Het is niet voor niks dat de ronde pizza in een vierkante pizzadoos wordt geleverd in plaats van een bijpassende ronde doos. Hier is over nagedacht! Een vierkante doos heeft namelijk vele voordelen.

Pizzadozen stapelen

Vierkante pizzadozen kunnen makkelijk gestapeld worden en in stapels naast elkaar klaar gezet worden. Lekker efficiënt. 

Goedkoper en makkelijker

Ook efficiënt: Een vierkante pizzadoos is makkelijker te produceren én makkelijker in elkaar te vouwen. Daarnaast zou een ronde doos duurder zijn, omdat hier meer karton voor nodig is. Het gaat om speciaal bewerkt karton dat ervoor zorgt dat vet niet wordt opgezogen door de doos.

Pizza blijft lekker van smaak

Om de kwaliteit van de pizza tijdens het bezorgen hoog te houden is het belangrijk dat de doos waterdamp laat ontsnappen en warme lucht vasthoudt. Met een ronde pizza in een vierkante doos, zorgen de lege hoeken dat de warme lucht wordt vastgehouden. Om de waterdamp te laten ontsnappen, vind je kleine gaatjes in je pizzadoos. Want een slappe pizza willen we natuurlijk niet. 

 

Wanneer laat jij weer zo’n vierkante doos met heerlijke ronde pizza erin bezorgen? Bestel hier!
 

Meer blogs lezen?

Wat drink je bij je pizza? 

Pizza snijden: messcherpe tips voor een perfecte verdeling

Het geheim van de pizzakoerier: zó blijft je pizza warm bij bezorging

 

0