Bestelling

Selecteer een vestiging

Je hebt nog niets besteld

Nieuws en publicaties

New York Pizza zet stappen in Duitsland met overname Duitse pizzaketen Stückwerk

 

New York Pizza, de grootste Nederlandse pizzaketen, kondigt vandaag aan de Duitse

pizzaketen Stückwerk over te nemen. De overname is onderdeel van de internationale plannen van de franchiseorganisatie om in Duitsland uit te groeien tot een van de grootste spelers in de pizzabezorgmarkt.

 

De groeiambities van New York Pizza om buiten Nederland de populaire pizza’s te gaan verkopen is met deze acquisitie in Duitsland voor een deel gerealiseerd. Het pizzamerk ging afgelopen december al de landsgrenzen over met de opening van een tweede vestiging in Keulen en kondigt hiermee de volgende stap aan.

 

New York Pizza is onlangs overgenomen door het Noorse Orkla. New York Pizza heeft door deze overname haar positie in de markt versterkt en realiseert een grotere slagkracht voor verdere nationale en internationale groei van de organisatie. Met de acquisitie in Duitsland van de franchise Stückwerk met 32 vestigingen zal deze groei versneld worden ingezet. Stückwerk is voor New York Pizza de eerste grote overname in Duitsland, de Nederlandse keten kijkt naar meer kansen om te kunnen groeien in de Duitse markt.

 

Op dit moment worden er op jaarbasis door New York Pizza zo'n 11.5 miljoen pizza's per jaar gebakken en zijn er meer dan 233 vestigingen door heel Nederland die worden geëxploiteerd door franchisenemers. In België zullen aan het einde van het jaar 6 vestigingen geopend zijn.

 

Founder en oprichter New York Pizza Philippe Vorst:

‘Hiermee is een eerste acquisitie in Duitsland een feit en dat onderstreept ons streven om binnen een afzienbare tijd een van de grote spelers te worden in Duitsland. Stückwerk is een premium bezorgservice in Duitsland, en zij hebben net als New York Pizza dezelfde focus op de beleving van vers, smaak en hoogwaardige ingrediënten. Samen zijn we met onze bundeling van kennis van beide markten nog krachtiger en kunnen wij onze groei verder versnellen. Stückwerk is een bekende partner

van ons, we hebben jarenlang deeg geproduceerd en geleverd aan hen met onze

dochteronderneming Euro Pizza Products.

 

Om dit alles in goede banen te leiden en met een onontbeerlijke kennis van de markt is Karsten Freigang door ons aangetrokken. Hij zal vanuit het lokale kantoor als managing director van New York Pizza Duitsland betrokken zijn.’

 

Karsten Freigang, Managing Director New York Pizza Duitsland:
Stückwerk is voor New York Pizza vanzeer toegevoegde waarde voor de organisatie, waarbij we over en weer kunnen leren van elkaar. De Duitse markt is mij zeer toevertrouwd, en ik ben dan ook blij met deze overname van New York Pizza in Duitsland.’

 

Over New York Pizza

New York Pizza is opgericht in 1993 toen het ‘the original slice’ vanuit New York naar Nederland haalde. Vanuit de eerste vestiging aan het Amsterdamse Spui werden pizza slices verkocht. De formule sloeg aan en al snel werden er meerdere restaurants geopend. Vanaf 1996 richtte het bedrijf zich ook op de bezorging van pizza. Momenteel telt New York Pizza in totaal meer dan 236 vestigingen, 233 in Nederland, 2 vestigingen in Duitsland en momenteel 1 vestiging in België. De franchiseorganisatie besteedt veel aandacht aan duurzaamheid. Zo was het in 2012 de eerste keten in Nederland met ebikes en extra belangrijk is het gebruik van verse en 100% natuurlijke verse ingrediënten, geen gebruik van kunstmatige kleur en smaakstoffen in haar eigen producten.
 


New York Pizza bundelt krachten met Orkla om verdere groei in de Benelux en Duitsland te realiseren

New York Pizza, de grootste Nederlandse pizzaketen, verwelkomt het Noorse bedrijf Orkla als meerderheidsaandeelhouder. De transactie is een belangrijke stap in de ontwikkeling van New York Pizza en zal het bedrijf helpen om de internationale groei te versnellen.

New York Pizza bestaat momenteel uit 232 winkels, waarvan 229 in Nederland. Hiermee heeft de pizzaketen een sterke nummer twee positie in de Nederlandse markt. Het doel is om deze positie de komende jaren verder te versterken door nieuwe winkels te openen. Daarnaast is er de ambitie om te groeien in Belgie en Duitsland. Door samen te werken met Orkla zal deze expansiestrategie versneld kunnen worden uitgevoerd.

Orkla is een van de oudste en grootste beursgenoteerde bedrijven in Noorwegen. Het bedrijf is actief in een groot aantal sectoren en levert onder andere voedingsmiddelen en consumentengoederen aan supermarkten, de out-of-home markt, de detailhandel en de bakkerijbranche. De aankoop van New York Pizza past goed binnen strategie van Orkla, aangezien het Noorse bedrijf een sterkere positie wil opbouwen in het snelgroeiende out-of-home segment.

Een belangrijk onderdeel van New York Pizza is de interne deegfabrikant Euro Pizza Products. Deze divisie produceert pizzadeeg voor klanten in meer dan 18 Europese landen. De grootste externe klant is de Finse pizzaketen Kotipizza. Deze keten, die al meer dan negen jaar klant is van Euro Pizza Products, valt sinds 2018 onder Orkla. Door deze relatie kennen New York Pizza en Orkla elkaar al langere tijd.

New York Pizza zal onder de paraplu van Orkla blijven opereren als een losstaand bedrijf met het bestaande merk. Het gehele management team blijft zitten en zal samen met de nieuwe aandeelhouder de huidige groeiplannen voortzetten. Philippe Vorst, CEO van New York Pizza: ” Voor New York Pizza is dit een belangrijke stap vooruit die ons in staat stelt verder op te schalen door de krachten te bundelen. Met Orkla hebben we een partner gevonden die de waarden, strategie en cultuur van New York Pizza deelt. Wij kijken er naar uit om samen verder te bouwen aan het merk New York Pizza over de komende jaren.”

 

Over New York Pizza
New York Pizza is opgericht in 1993 toen het ‘the original slice’ vanuit New York naar Nederland haalde. Vanuit de eerste vestiging aan het Amsterdamse Spui werden pizza slices verkocht. De formule sloeg aan en al snel werden er meerdere restaurants geopend. Vanaf 1996 richtte het bedrijf zich ook op de bezorging van pizza. Momenteel telt New York Pizza meer dan 229 vestigingen in Nederland, 2 winkels in Duitsland en 1 winkel in België.
 

Over Orkla
Orkla is een toonaangevende leverancier van consumentengoederen voor de levensmiddelensector, de out-of-home-markt en bakkerijsector. Orkla is actief in Scandinavië, de Baltische regio en in een aantal landen in centraal Europa en India. Het bedrijf is genoteerd aan de Oslo Børs (OSE) en heeft een hoofdkantoor in Oslo, Noorwegen. In 2020 had het bedrijf meer dan 21.000 medewerkers.


Inside stories

In 1993 ontstond bij drie jonge ondernemers het idee op pizza slices te gaan verkopen binnen een fastfoodformule. Niet gehinderd door enige kennis van zaken of ervaring in de pizza-branche richtten de drie het bedrijf New York Pizza op. De tien jaar die volgen, lezen als een spannend jongensboek. Een decennium vol ideeën, pioniers, hardwerkende mensen, franchisenemers, feesten, topkwaliteit, explosieve groei en bezinning. In het boek 'Inside Stories' zijn anekdotes van de eerste tien jaar New York Pizza verzameld.


NYP Cookbook

Waarom zou je, als je zelf de lekkerste pizza’s maakt en bezorgt, een kookboek maken? Is het slim om een kijkje in de keuken te geven, terwijl het de bedoeling is dat jij juist een pizza bij ons bestelt? Wij vinden van wel. Toen New York Pizza in 1993 werd opgericht, waren een aantal elementen van belang. De grote inspiratie kwam uit New York. Het hoge servicegehalte, de vernieuwende creativiteit en trendy stijl, het belang van kwaliteit en hygiëne; New York Pizza heeft zich hierdoor altijd laten leiden. Maar het belangrijkste was en is natuurlijk vooral ‘lekker eten’. New York Pizza streeft er al ruim twintig jaar naar om de lekkerste pizza’s te maken.

We hebben echter nooit eerder laten zien hoe we onze pizza’s maken. Waarom we er zo van overtuigd zijn dat we de lekkerste pizza’s maken? Dat heeft veel te maken met de keuze van de hoogwaardig kwalitatieve ingrediënten. En hoewel we natuurlijk graag willen dat je zo vaak mogelijk pizza’s bij ons blijft bestellen, is het gewoon ook erg leuk om zelf eens een pizza te maken. Daarom laten we je graag zien hoe je goed deeg maakt, en lekkere sausen, en hoe je het beste een pizza kunt beleggen. We vertellen je daarnaast met alle liefde alles over de ingrediënten die we gebruiken.

Daarvoor is dit New York Pizza Cookbook dus bedoeld. Voor jou, om zelf eens te proberen of je met de juiste receptuur en min of meer dezelfde ingrediënten nét zulke lekkere pizza’s kunt maken. Maar ook voor ons, als een leuk geheugensteuntje. Want in dit boek vind je de recepten van álle 33 actiepizza’s die we de afgelopen vijftien jaar hebben gepresenteerd. Lekkere recepten, die we nooit willen vergeten. Hier bestel je het NYP Cookbook.

0