Order

Select a store

You haven't ordered anything yet

New York Pizza bundelt krachten met Orkla om verdere groei in de Benelux en Duitsland te realiseren

New York Pizza, de grootste Nederlandse pizzaketen, verwelkomt het Noorse bedrijf Orkla als meerderheidsaandeelhouder. De transactie is een belangrijke stap in de ontwikkeling van New York Pizza en zal het bedrijf helpen om de internationale groei te versnellen.

New York Pizza bestaat momenteel uit 232 winkels, waarvan 229 in Nederland. Hiermee heeft de pizzaketen een sterke nummer twee positie in de Nederlandse markt. Het doel is om deze positie de komende jaren verder te versterken door nieuwe winkels te openen. Daarnaast is er de ambitie om te groeien in Belgie en Duitsland. Door samen te werken met Orkla zal deze expansiestrategie versneld kunnen worden uitgevoerd.

Orkla is een van de oudste en grootste beursgenoteerde bedrijven in Noorwegen. Het bedrijf is actief in een groot aantal sectoren en levert onder andere voedingsmiddelen en consumentengoederen aan supermarkten, de out-of-home markt, de detailhandel en de bakkerijbranche. De aankoop van New York Pizza past goed binnen strategie van Orkla, aangezien het Noorse bedrijf een sterkere positie wil opbouwen in het snelgroeiende out-of-home segment.

Een belangrijk onderdeel van New York Pizza is de interne deegfabrikant Euro Pizza Products. Deze divisie produceert pizzadeeg voor klanten in meer dan 18 Europese landen. De grootste externe klant is de Finse pizzaketen Kotipizza. Deze keten, die al meer dan negen jaar klant is van Euro Pizza Products, valt sinds 2018 onder Orkla. Door deze relatie kennen New York Pizza en Orkla elkaar al langere tijd.

New York Pizza zal onder de paraplu van Orkla blijven opereren als een losstaand bedrijf met het bestaande merk. Het gehele management team blijft zitten en zal samen met de nieuwe aandeelhouder de huidige groeiplannen voortzetten. Philippe Vorst, CEO van New York Pizza: ” Voor New York Pizza is dit een belangrijke stap vooruit die ons in staat stelt verder op te schalen door de krachten te bundelen. Met Orkla hebben we een partner gevonden die de waarden, strategie en cultuur van New York Pizza deelt. Wij kijken er naar uit om samen verder te bouwen aan het merk New York Pizza over de komende jaren.”

 

Over New York Pizza
New York Pizza is opgericht in 1993 toen het ‘the original slice’ vanuit New York naar Nederland haalde. Vanuit de eerste vestiging aan het Amsterdamse Spui werden pizza slices verkocht. De formule sloeg aan en al snel werden er meerdere restaurants geopend. Vanaf 1996 richtte het bedrijf zich ook op de bezorging van pizza. Momenteel telt New York Pizza meer dan 229 vestigingen in Nederland, 2 winkels in Duitsland en 1 winkel in België.
 

Over Orkla
Orkla is een toonaangevende leverancier van consumentengoederen voor de levensmiddelensector, de out-of-home-markt en bakkerijsector. Orkla is actief in Scandinavië, de Baltische regio en in een aantal landen in centraal Europa en India. Het bedrijf is genoteerd aan de Oslo Børs (OSE) en heeft een hoofdkantoor in Oslo, Noorwegen. In 2020 had het bedrijf meer dan 21.000 medewerkers.

0