Order

Select a store

You haven't ordered anything yet

SUP-wet | New York Pizza

Hoe gaan we om met single use plastic bij New York Pizza?

Bij New York Pizza staan we helemaal in het teken van het milieu, we willen no plastic sh*t. We willen je graag uitleggen wat die SUP-wetgeving nu eigenlijk betekent en hoe dit van invloed is op onze verpakkingen. Goed nieuws, onze pizza dozen zijn volledig plastic vrij!

 

Wat is de SUP-wet?

SUP staat voor Single-Use Plastics, oftewel van die wegwerpplastics. Deze wetgeving gaat per 1 juli 2023 van start met als doel om het gebruik van het wegwerp plastics te verminderen en ons aan te moedigen om over te stappen naar duurzamere alternatieven. Het ministerie heeft bepaald dat er een meerprijs geldt bij consumentenverkoop van o.a. plastic drinkbekers en vormvaste voedselverpakkingen welke plastic bevatten en bestemd zijn voor eenmalig gebruik buiten de verkooplocatie (om mee te nemen, af te halen of te bezorgen). Deze plastic verpakking toeslag (meerprijs) voor de desbetreffende verpakking dient zichtbaar te zijn op de kassabon. Lees hier en hier meer over de toeslag.

 

Welke verpakkingen van New York Pizza vallen onder de SUP-wetgeving?

Als organisatie doen wij al jaren ons best om onze verpakkingen milieuvriendelijker te maken. Echter sommige van onze verpakkingen zoals de saladebakken en de sauscupjes (sausbakjes) vallen helaas nog onder deze SUP-wetgeving.

 

Wat houdt dit in voor ons producten?

Om aan die wetgeving te voldoen en onze verantwoordelijkheid te nemen, moeten we helaas een kleine plastic verpakking toeslag van 5 eurocent in rekening brengen voor de sauscupjes en de saladebakken. Deze plastic toeslag geldt per verpakking en deze zie je apart op de kassabon staan. Bijvoorbeeld bij een bestelling met twee knoflooksausjes wordt de plastic toeslag 10 eurocent. Met deze toeslag kunnen we investeren in betere, duurzamere verpakkingsoplossingen en zo ons steentje bijdragen aan een schonere wereld. We snappen dat je misschien vragen hebt over deze toeslag. Maar wees gerust, we gebruiken dat bedrag om de plastic afvalberg te verkleinen en om te investeren in groenere alternatieven. We zijn altijd op zoek naar innovatieve oplossingen en werken samen met onze partners om onze verpakkingen steeds milieuvriendelijker te maken.

 

Welk herbruikbaar alternatief is er?

We bieden tegen een meerprijs herbruikbare verpakkingen aan voor onze sausbakjes en onze saladebakken. Deze kun je dagelijks hergebruiken voor je lunch items, salades, dressings en andere maaltijden. Deze kun je via een van onze vestigingen krijgen. Bel met de vestiging of ga langs voor een herbruikbaar alternatief.

 

Hoe zorgen we ervoor dat we helemaal plasticvrij zijn?

Natuurlijk streven we ernaar om plasticvrije en milieuvriendelijke verpakkingen aan te bieden. We zijn daarom ook altijd op zoek naar de beste alternatieven en hopen dit in de nabije toekomst te kunnen aanbieden. Bij New York Pizza willen we niet alleen smaakvolle pizza's serveren, maar ook een positieve impact hebben op het milieu. Door bewust om te gaan met wegwerpplastic en ons aan de SUP-wetgeving te houden, werken we samen aan een duurzamere toekomst.

 

Bedankt dat je ons helpt om het verschil te maken!

0