Order

Select a store

You haven't ordered anything yet

SAVE TUNA, EAT PIZZA! Wij introduceren visvrije pizza’s uit liefde voor de tonijn

Als eerste keten in Nederland introduceren we bij New York Pizza een pizza met visvervanger voor tonijn, die volgens de kenners de smaak en structuur van echte tonijn evenaart, maar we laten het oordeel over aan jou. Tijdelijk voegen we twee pizza’s met de visvervanger toe aan het assortiment: de Veggie Tuna Melt én Vegan Tuna Melt. Beide pizza’s worden standaard geleverd op de bloemkoolbodem welke 37% bloemkool bevat, en daarmee meer groente, meer vezels en minder calorieën.

Een belangrijke reden voor ons, om een smaakvolle vervanger voor tonijn te zoeken, heeft te maken met de wereldwijde overbevissing. Door de wereldwijde toegenomen vraag worden sommige soorten tonijn inmiddels met uitsterven bedreigd, zoals ook in de Netflix documentaire Seaspiracy te zien is. Mede daarom hoopt onze collega Krista de Stigter, verantwoordelijk voor het assortiment bij New York Pizza, dat jullie de komende tijd net zo enthousiast zijn over de visvervanger als zijzelf is. ‘Op deze manier maken we het mogelijk om te genieten van de heerlijke smaak van tonijn, maar blijft de vis in de zee. Het zou prachtig zijn als we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan het behoud van deze prachtige vissoort.’

Save Tuna, Eat Pizza

Onder de titel ‘Save Tuna, Eat Pizza’ beleggen wij gedurende vier weken onze pizza’s niet met gewone tonijn, maar met vegan tonijn. Bij veel positieve reviews, is de kans groot dat de visvervanger een vaste plek in ons assortiment krijgt en tonijn niet meer wordt gebruikt in het beleggen van de pizza’s. Daarnaast doneren we als New York Pizza na afloop van de campagne ook een gedeelte van de opbrengst. Van elke Veggie of Vegan Tuna Melt schenken we 1 euro aan Sea Shepherd. Zij strijden voor het behoud van alle diersoorten en ecosystemen in onze oceanen.

New York Pizza cares

Het is overigens niet de eerste keer dat New York Pizza zich inzet voor het leven in onze oceanen in samenwerking met Sea Shepherd. Zo zetten we ons in 2018 in om de illegale slacht van haaien te stoppen en doneerden we samen met onze klanten € 60.000,-.

Vegan & Vegetarische opties

Naast deze nieuwe pizza’s is er in ons menu een ruime keuzemogelijkheid uit pizza’s met bloemkool-, of glutenvrije bodem, en vegetarische of vegan toppings. Zo staat de Vegan Shoarma al sinds 2018 op het menu en wordt er steeds meer geëxperimenteerd met plantaardige vleesvervangers. Vernieuwing van het assortiment is belangrijk voor ons. Het assortiment wordt regelmatig aangepast en zo staan er ieder kwartaal nieuwe smaken en ingrediënten op het menu. Met de twee nieuwe pizza’s hopen we van harte dat huidige en nieuwe New York Pizza-fans de visvervanger omarmen en iets moois te doen voor de tonijn door te genieten van de lekkerste pizza.

 

De Veggie- en Vegan Tuna Melt pizza’s zijn verkrijgbaar vanaf € 9,99, probeer ze zelf!

 

0