Order

Select a store

You haven't ordered anything yet
NYP in het milieu

NYP IN HET MILIEU

Teveel CO2-uitstoot kan op termijn leiden tot een slechter en versterkt broeikaseffect. Het is daarom belangrijk om CO2-uitstoot te minimaliseren. Door een milieuvriendelijke bedrijfsvoering proberen we bij te dragen aan een beter en schoner milieu.

NO PLASTIC SH*T

Plastic uit de organisatie

De afgelopen jaren hebben we de volgende acties ondernomen om plastic te bannen uit onze organisatie. Zo hebben wij onze plastic dessert lepels vervangen door houten dessert lepels en zijn de plastic bestek setjes vervangen door biologisch afbreekbare bestek setjes. Daarnaast zijn we gestopt met het verkopen van plastic flesjes en hebben we onze eigen kartonnen waterverpakking op de markt gebracht. 

In de toekomst

Een volgende stap is het vervangen van de sauscupjes door een beter, duurzamer alternatief. Daar lopen nu de eerste testen voor.
 

Biologisch katoen

Omdat er bij het verbouwen van katoen veel water en schadelijk chemicaliën gebruikt worden,
kan dit erg schadelijk zijn voor het milieu. Het verbouwen van biologisch katoen is een duurzaam alternatief.
Daarom is onze bedrijfskleding gemaakt van biologisch katoen.Led verlichting

Al onze vestigingen zijn uitgerust met led verlichting. Led lampen verbruiken 80-90% minder energie dan gloei- en halogeenlampen. Deze energiebesparing leidt tot minder CO2-uitstoot en is daarom erg milieuvriendelijk.

E- bikes

Een elektrische fiets veroorzaakt nog geen 2% van de CO2-uitstoot van een gemiddelde auto en is daarom een milieuvriendelijk alternatief voor de scooter of auto. In 2015 hebben we 212 e-bikes aangeschaft voor onze vestigingen. Door meer vestigingen te openen verkleinen we het bezorggebied per vestiging. Hierdoor wordt het vaker mogelijk om pizza’s te laten bezorgen met onze e-bikes.

Afvalscheiding

In onze groothandel scheiden we papier, plastic, restafval en natuurlijk afval afkomstig van deegproductie. Door afval te scheiden kunnen materialen hergebruikt worden. Zo zijn minder nieuwe grondstoffen nodig en worden bijvoorbeeld bomen gespaard.

Logistiek

We hanteren het principe van one-stop-shopping. Iedere leverancier levert centraal aan op het distributiecentrum in Amstelveen. Vanuit daar worden de volledige food en non-food orders getransporteerd met één vrachtwagen richting de winkel. De New York Pizza vestigingen worden iedere week 2 keer bevoorraad. Op deze manier wordt het rijden van veel kilometers vermeden en wordt CO2-uitstoot geminimaliseerd.

0